ALIVE reportage

Fredagen den 20.11 var det Alive i Betel. För dem som ev. inte vet det, så är Alive en ungdomskväll där målet är att hjälpa ofrälsta att möta Jesus och det var jätteroligt att så många ofrälsta deltog den här gången och fick se hur vi har det. Så gott som alla ungdomar från betel var också där.

Lovsångsbandet Nicolina and band spelade som gästartister rockiga och svängiga lovsånger som man gärna lyssnade på. Det spelades också upp ett Alive drama (dvs.ett drama utan repliker med bakgrundsmusik och symbolik) som skildrade hur jesus tog våra synder och våra bördor på sig och på det sättet vann djävulen.
Betels egna ungdomsdansare ”ADC” uppförde en hiphop-aktig dans med många element. En gäst preachare (Jari Honkaniemi från Lojo) talade om hur lätt det är att glömma missionsbefallningen och bara vända ryggen till behov och lidande.
Efter det egentliga Alive öppnade vårt 50cents-cafe med hembakad pizza, små karkkipåsar och limsa. Stämningen var avslappnad och vi chillade och skrattade och på allt sätt trivdes med tillvaron. Dom flesta ungdomarna drog sig till free by faith rummet på vinden där vi härjade minst lika mycket som de på nedra våningen. Så där på slutet fick ”Jesus” och ”djävulen” uppföra slagsmålet från dramat tidigare vilket fick häftiga applåder. Så där 10 tiden började folk dra sig tillbaka hem med den glädje och upprymdhet som alltid präglar alive.
-Lotta Westerlund-
 
Annonser

3 thoughts on “ALIVE reportage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s