Varför.?

YleDet som bara händer i USA händer plötsligt i Finland, inte bara en gång utan två. Varför gör någon nåt sånt? Hur kan man bara skjuta folk så där?!Han har piss i hyvo!” är det lätt att säga, men det har alltid funnits folk som inte ha haft allting riktigt rätt ställt i skallen, men de har inte skjutit ihjäl sina klasskamrater för det. Alla orsaker varför kommer vi nog aldrig få veta och behöver vi inte veta heller, men såna här händelser väcker oundvikligen tankar.

Vad är ett människoliv värt egentligen? synbarligen inte speciellt mycket för han som skjöt. Vet shacki i din skola hur mycket de verkligen är värda? Hur högt pris Någon har betalat för dem? Hur älskade de är? Hur dyrbart deras liv är i Herrens ögon. De behöver få veta det! Och du kan vara med och berätta för dem, på olika sätt.

Du behöver inte vara rädd! Du som är frälst och har Jesus i ditt liv, har också någonting som kallas ”blodets beskydd”. När israels folk var slavar under Egypten (Då Moses och allt det) och sista plågan skulle gå över landet att alla förstfödda söner skulle dö, då sade Herren till Israels folk att de sku slakta lamm och stryka blodet ovanför dörrarna på sina hus. Ingen dog från de hus som hade blodet struket över dörren.

Nu har Jesus slaktats för dig, som ett offerlamm står det i bibeln, och Hans blod är struket över ditt liv (inte rent fysiskt då..). Det betyder att du har ett MÄKTIGT beskydd när du följer Honom och fast det händer saker som känns hemska så kan du ändå gå trygg.

/amelie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s